یکی از مهمترین اختلافات شیعه و سنی ، درباره غدیر خم و معنای کلمه ی مولی است . خیلی فکر کردم که با کدام روایت یا کتاب برای اهل سنت ثابت کنم که مولی در آنجا ، به معنای دوست نیست بلکه به معنای پیشوا و رهبر است.
روزی یکی از کتاب های مولوی محمد عمر سربازی را مطالعه می کردم . مطالعه ام که تمام شد وکتاب را که بستم . دیدم روی جلد آن نوشته شده : نویسنده مولانا محمد عمر سربازی . فورا به ذهنم آمد که از مولوی ها ، معنای کلمه ی مولانا را بپرسم و سوال کنم که چرا به محمد عمر سربازی ، مولانا می گویند !
از چند مولوی سوال کردم . پاسخی که به من دادند ، این بود که گفتند : مولانا یعنی واجه 43 رهبر ما و پیشوا ی ما.
به آنها گفتم : من تعجب می کنم مولا درباره بزرگانتان معنای واجه و رهبر می دهد ولی در سخن پیامبر ( صلی الله علیه و آله ) به معنای دوست آمده است 44.
پی نوشت ها:
43- کلمه ای بلوچی است به معنای بزرگ و پیشوا .
44- علمای اهل سنت وقتی نتوانستند به سند حدیث غدیر خدشه ای وارد کنند ، دست به تحریف معنای آن زدند و گفتند : مولا در فرمایش پیامبر ( من کنت مولاه فعلی مولاه ) به معنای دوست آمده است یعنی هر کس من دوست او هستم علی ( علیه السلام) هم دوست او هست نه به معنای سرپرست و رهبر . ( کتاب المواقف ، ج 3 ، ص 616 ) سوال مهمی که مطرح است این است که پیامبر اسلام ( صلی الله علیه و آله ) که رحمت للعالمین است آیا 120هزار تفر را در بیابان داغ عربستان به مدت سه روز معطل می کند تا بگوید علی ( علیه السلام) دوست من هست . مردمی که دوست دارند هر چه سریع تر به خانه شان برسند حالا ناگهان دستور توقف داده می شود آن هم به مدت سه روز . همه کنجکاوند تا بدانند چه مسئله ای مهمی اتفاق افتاده است . وقتی بشنوند پیامبر بعد از این همه مقدمه چینی می گوید علی ( علیه السلام ) دوست من هست آیا در عقل چنین پیامبری شک نمی کنند ؟ یا اینکه مسئله ی مهمتری بود و آن معرفی جانشین برای خود و سرپرست برای مسلمانان بود
منبع:http://www.faryademan.com.
معنای حقیقی کلمه ی مولا